IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Енемона АД започва изплащането на дивидент от 27 август

Дружеството разпределя 15% от печалбата си за миналата година при дивидентна доходност от 1,8%

17:17 | 16.08.10 г. 1
Енемона АД започва изплащането на дивидент от 27 август

Енемона АД ще изплаща дивидентите за 2009 г. от 27 август до 27 септември 2010 г., съобщи дружеството чрез Бюлетин Investor.bg. За акционерите с клиентски подсметки при инвестиционен посредник средствата ще бъдат изплатени чрез Централен депозитар АД в едномесечен срок.

За акционерите с лични сметки в Централен депозитар средствата ще се изплащат чрез Уникредит Булбанк. Съгласно законите, Енемона АД ще удържа данък дивидент преди изплащането на дивидента, ако такъв данък е дължим.

След 27 септември 2010 г. дивидентите ще се изплащат след заявление до дружеството.

Дивидентът за 2009 г. е 12,57 ст. на акция, или годишна доходност от 1,8% спрямо днешната цена от 7 лв./бр.  Общо за дивидент бяха заделени 1,5 млн. лв. или 15% от неконсолидираната печалба за 2009 г.

Последната дата за сключване на сделки с акциите на Енемона на БФБ, в резултат на които купувачът имаше право на дивидент, бе 22 юли 2010 г.

В началото на тази година компанията привлече 10,9 млн. лв. чрез емитиране на конвертируеми привилегировани акции при 10% лихвен процент.

По-късно компанията сключи договор за 55 млн. евро за изграждане на АЕЦ в Словакия, собственост на италианската Enel.

В края на юни дружеството избра Ърнст и Янг България ЕООД за консултант по продажбата на Ломско пиво, както и за привличането на инвеститори в различни проекти.

Енемона е единственото дружество в SOFIX с маркет-мейкър, както и единственото на БФБ-София с 4 типа инструменти, а именно обикновени акции, привилегировани акции, облигации и варанти.

Акциите на Енемона приключиха днешната търговия на БФБ на ниво от 7 лв. за брой. Това представлява спад с 26% за последните 12 месеца. Пазарната капитализация на компанията е в размер на 83,5 млн. лв.

Свързани компании:

Енемона АД(E4A)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:27 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
analyst81
преди 13 години
А защо Енемона продава Ломско пиво?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още